A pajzsmirigy működése

A pajzsmirigy működése

Sokunkat érint, így ma a pajzsmirigy működése kerül nagyító alá!

Laboreredményeink csak összefüggéseiben értelmezhetőek – ahogy a testünk okosan, és szuperintelligensen működik, úgy kéne az eredményeinkkel is bánni! Például laboreredményeink értelmezésénél általában nem látják a fától az erdőt!

Mire gondolok? Vegyük például a méltatlanul sokat “üldözött” pajzsmirigyet!

Ha valakinek pajzsmirigy alulműködéses tünetei vannak (fáradtság, lassú anyagcsere, hízás, hajhullás, bőrszárazság, depresszió, dekoncentráció, emelkedett koleszterinszint, puffadás) legtöbb esetben a probléma megoldása érdekében csak a pajzsmirigyre fókuszálnak, mint beteg szervre, pedig a legtöbb pajzsmirigy alulműködést kiváltó ok, nem a pajzsmirigy rendellenes működésében keresendő.

Bizony sok esetben a pajzsmirigy csak áldozat!!, és a kiváltó okot máshol lehet megtalálni.

Egy pajzsmirigy alulműködéssel járó kórképet mindig holisztikus szemlélettel az egész testet vizsgálva és az ok-okozati összefüggéseket felkutatva lehet megoldani. Sokszor a pajzsmirigy hormon gyógyszeres pótlása elkerülhetetlen, de soha nem a megoldás lesz, hanem csak tüneti kezelés.

Egyik ilyen kiváltó ok a mellékvese rendellenes működése lehet, ami bizony erősen befolyásolja a pajzsmirigy működését is. Bizony a gyenge mellékvesék okozhatnak pajzsmirigy alulműködéses tüneteket anélkül, hogy a pajzsmirigyben bármi észlelhető probléma lenne. Ilyen esetekben a pajzsmirigy kezelése szükségtelen és hatástalan, helyette a mellékvesékre kell koncentrálni, mert ez lesz a kulcsa a pajzsmirigy működés javításának.

Ha szeretnél valódi megoldást a pajzsmirigy problémádra, akkor gyere el hozzám, keressük meg együtt a valódi okokat!