Immunerősítő vitamincsomagok

Ananda Vitamincsomagok

Ha szeretnéd ősszel is karbantartani a saját szervezeted vagy akár az egész család egészségét őrizni, most szakértői szemmel, gondosan válogatott Vitamincsomagok közül választhatsz. Mindent egy helyről, utánajárás nélkül, garantáltan a céloknak legmegfelelőbb készítmények: minőségi alapanyagok, jól felszívódó, hatékony formulák.

A webshop első termékei – az étrendkiegészítők!

Az étrendkiegészítők, vitaminok népszerűsége továbbra is növekszik az egészséges életmódra törekvők körében. A vásárlók azonban rendszeresen szembesülnek ellentmondásos és gyakran félrevezető információk támadásával.

Szerintem a legfontosabb kérdés, amikor választunk, hogy tudjuk, mi a különbség a természetben található „vitamin” és a „szintetikus” között és megfelelő alapanyagokból, hatékony terméket válasszunk a széles gyártói palettáról. Nem könnyű ez, hiszen a reklámokból nem tudjuk leszűrni, vajon a minden nap látott termék valóban a legjobb-e vagy pedig nekünk kell felkutatni a hatékony és így gazdaságos termékeket.

A „Supplemeting with the right dietary nutrients” – Az étrendkiegészítés megfelelő alkalmazása elnevezésű amerikai funkcionális képzésen igen alaposan feltártuk a különböző vitaminok felszívódási formáit, ezek hatékonyságát és a megfelelő adagolás beállítását is.

Ennek birtokában döntöttem úgy, hogy a webshop első termékei gondosan összeválogatott vitamin-csomagok lesznek. Ezek a csomagok mind a gyártó, az alapanyag és a hatékony összeállítás szempontjából egyéni konzultációk nélkül is kiszolgálhatják az igényeket. Az elmúlt években volt szerencsém több magyar gyártóval is megismerkedni, megismertem a módszereiket és megbízhatóságukat. A webshopban kizárólag olyan termékekkel fogtok találkozni, amely megfelelnek az általam elvárt minőségnek.

De miért is kell vitamint szedni?

Sejtjeink működéséhez energiára van szükség, ehhez pedig el kell látni a sejtkályháinkat (mitokondriumok) megfelelő tápanyaggal és ki kell védenünk az oxidatív sérüléseket (káros szabad gyökök).

A vitaminoknak és étrendkiegészítőknek nevezett anyagok kevés kivételtől eltekintve a mitokondriumok működéséhez, illetve a szabad gyökökkel szembeni védelméhez szükségesek.

Mi tehát az alapvető különbség a piacon lévő termékekben található hatóanyagok között?

A „természetes” vitamin vagy ásványi anyag olyan, amely megtalálható a természetben, és magában az ételben szállítódik, vagy az adott tápanyag természetes forrásából történő koncentrációval készül.

A „szintetikus” minden más kategória. Az úgynevezett „szintetikus anyagok” biológiailag azonos vagy bio-ekvivalens molekulák, amelyek más, természetes eredetű összetevőkből származnak.

Bio-azonos: Szintetikus vegyületek, amelyek molekulaszerkezete megegyezik az emberben előállított (vagy dúsítatlan élelmiszerekben fogyasztott) vegyülettel.

Bio-ekvivalens: Szintetikus vegyületek, amelyeket a test könnyen átalakíthat olyan vegyületekké, amelyek funkciója megkülönböztethetetlen az eredeti vegyülettől, akár a szervezetben készült vagy ételekben fogyasztották.

Testünket úgy tervezték, hogy heteken keresztül képes legyen felszívni és tárolni a kevésbé gyakori tápanyagokat, akár hónapokig is, a túlélésünk biztosításához. Egyetlen étel sem tartalmaz minden olyat, amire szükségünk van, tökéletes mennyiség vagy arányban és olyan kiegészítő tápanyag sincs, amely alkalmas lenne minden helyzetre (kapszula, por stb).

Így amit tehetünk, hogy a lehető legjobb étrenden táplálkozunk és a legfontosabb elemeket folyamatosan kiegészítjük – évszakhoz, élethelyzethez, betegségekhez igazítva.

Fogadjátok szeretettel az Ananda 3 első termékét: