Felkészülés a várandósságra konzultáció

Felkészülés a várandósságra konzultáció

1 óra • 30 000 Ft

A gyermekvállalás egy család életének legfontosabb döntései közé tartozik, amely sok örömöt, ám egyben sok kihívást, új feladatokat is hordoz magában, különösen akkor, ha nem megy minden a terv szerint.

Ebből kifolyólag a teherbeesés nehézségével, elhúzódásával kapcsolatos problémák különösen érzékenyen érintenek minden leendő szülőt, jelentős stresszel és komoly pszichés, érzelmi terhekkel járnak együtt.

Integratív szempontból elsősorban a funkcionális meddőség hátterében álló okok felderítése az elsődleges feladat, hiszen ebben az esetben egyik félnél sem mutatható ki orvosi beavatkozást igénylő elváltozás (gyakorisága ennek 5-15%-ra tehető), de emellett általában, a meddőség következtében kialakult krízishelyzet okozta stressz is jelentős mértékű pszichés megterhelést jelent a leendő szülők számára.

Funkcionális megközelítéssel az alábbi területeket vizsgáljuk a konzultáción:

 • hormon laborvizsgálatok,
 • mellékvese,
 • pajzsmirigy,
 • inzulinháztartás és
 • ösztrogéndominancia
 • korábbi gyulladások okozta utóhatások,
 • vitamin- és ásványi anyag hiány,
 • nehézfémterheltség,
 • krónikus vírusfertőzések (ebv, lyme),
 • Férfi termékenység kérdéskörei.
 • Táplálkozásintervenciós szempontból ételallergiák, intoleranciák, gyulladáskeltő ételek vizsgálata az étrendben.

A fentiek alapján mindkét fél részére komplett étkezési és életmód javaslatok kerülnek kialakításra, valamint a szükséges változtatásokhoz javaslatot teszek további vizsgálatokra, természetgyógyászati módszerek alkalmazására. Szükség szerint vitamin és ásványi anyag pótláshoz javaslatot készítek.

A pszichés területek kapcsán átbeszéljük a lehetséges vizsgálandó területeket és ajánlást teszek módszerekre, szakértőkre, akik segítenek a folyamat további részében (kineziológia, családállítás stb)

A módszer

A konzultáció előtt, az adatkezelési szabályok betartásával, a közös munka elindításához korábbi vérvételi (labor) eredményeidet, szakértői diagnózisaidat megosztod velem elektronikus úton. A laborlelet értékelésben az általános referenciaértékek vizsgálatán túl a tünetek, panaszok fényében összefüggések vizsgálatát végzem funkcionális szemlélettel.

Mit jelent a funkcionális laborértékelés?

A hagyományos „normál” értékeket felosztjuk további három kategóriára. Normál alatt a referencia tartományt értjük, amelyet nagyszámú egészséges embernél végzett mérés alapján állapítanak meg. A három új felosztott kategóriában középen a valódi, normál tartomány található, amit funkcionális optimumnak nevezünk. Ebben a tartományban a szervezet valódi egyensúlyban van, a sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek optimálisan tudnak működni. Minden, ami ezen kívül esik, még akkor is, ha az a hagyományosan értelmezett laboratóriumi normál tartományon belül is van, az funkcionális eltérést mutat az adott területen. Ha a funkcionálisan magas vagy alacsony tartományban vannak bizonyos labor paraméterek, akkor az arra világít rá, hogy bizonyos területek működése nincs egyensúlyi állapotban a szervezetedben.

Hogyan tovább a konzultáció után?

A konzultációt követően (maximum 1 héten belül) írásos összefoglalót küldök, amelyben az életmódváltáshoz szükséges alapelveket, étkezési irányokat találod.

Ételérzékenységek, áteresztő bél, autoimmun betegségek, inzulin rezisztencia, mellékvese alulműködés, hormonproblémák, meddőségi kérdések esetén egyéni szempontok figyelembevételével alakítom ki az életmód és étkezési javaslatokat.

Ezen kívül egy receptajánló is a csomag része, amelyben élelmiszerek beszerzési forrásaival is segítem az új életmódodat.

Ajánlásokat teszek még vitaminokra, étrendkiegészítőkre is az egyéni szempontok figyelembevételével, melyeket később egy helyről, az Ananda webshopjából meg is tudsz rendelni.

Az integratív tanácsadás során végigkísérlek az életmódváltáson, először 6 hetes, majd 12 hetes utánkövetési konzultációval, és szükség esetén email konzultációval is.

A foglalást követően a visszajelző emailben is megtalálod ezeket a részleteket: emailben küldd el a tüneteid szempontjából releváns laborleleteket, ételintolerancia teszteket, kilégzéses vizsgálatok eredményeit a hello@anandazen.hu email címre, legkésőbb a konzultációt megelőző 36 órás határidővel. Az adatkezelésről bővebben olvashatsz a honlap alján lévő linken.

Díjazás

A konzultáció díját utalni a konzultációt követően megküldött elektronikus számla alapján tudod.

A konzultáció díja 30.000 Ft / óra, első alkalommal 75 percet foglalunk: ebből 60 perc a konzultáció, 15 perc ráhagyással. Hosszabb vagy rövidebb időtartam esetén részarányos számlázás történik.

Bejelentkezés előtt kérlek olvasd el a Gyakori kérdéseket az alábbi GYIK gombra kattintva!

BEJELENTKEZÉS előtt feltétlenül szükséges az alapproblémák egyeztetése, ennek fényében választjuk ki, hogy melyik tanácsadó tud Téged a leghatékonyabban támogatni a folyamatban!

Emailben küldd el a hello@anandazen.hu emailcímre 2-3 mondatban összefoglalva, melyek a főbb egészségügyi kihívásaid, amelyek kapcsán a támogatásunkat kéred (például: emésztési panaszok, testsúly problémák, pajzsmirigy, inzulinrezisztencia, PCOS, termékenységi zavarok, autoimmun betegség, hisztamin).

Az általad megadottak alapján szakmai szempontok figyelembevételével válaszemailben fogunk tájékoztatni, hogy melyik tanácsadóhoz tudsz ezek után időpontot foglalni.

A Bejelentkezés gombra kattintva választhatsz, hogy online vagy személyes konzultáción szeretnél részt venni.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb
újdonságokért és kedvezményekért!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Az adatvédelmi szabályzatot, a felhasználási és általános szerződési feltételeket elolvastam, és azokat elfogadom.