Fogadalmak

Fogadalmak – a lényeg a fokozatosság!

Sokaknak olyan a szeptember, mint egy újévi fogadalomtétel.

Ősztől majd egészségesebben eszem, eljárok sportolni, korábban fekszem, többet kirándulok, kiselejtezem a kamrát és nem tárolok otthon junk food-ot, szaunázom, nekiállok biohacking módszereknek, amivel rásegítek a hormonműködésre (szárazkefés dörzsölés, reggeli földelés napfényben stb).

Elkészül a szép és tartalmas lista, aztán szeptember 10-én beüt az esős undi idő, egyre szűkül a betervezett új fogadalmak köre és jön a lelkiismereti kör, hogy na, idén sem sikerült lefogyni, egészségesebben élni, új szokásokat kialakítani…akkor majd tavasszal újra nekiállok. Jön a hideg időben megemelkedett vágy a nehezebb ételekre, az ünnepek körüli nagy szénhidrát dömping és szépen megérkezik jövő május is, amikor újra lekerülnek a hosszú ruhák és a tükörben sem azt látjuk, amit elterveztünk szeptemberben és a lelkünk is háborog…

Nagyon nem könnyű ilyen életmód terveket kivitelezni szeptemberben, ha közben a gyerek bölcsibe/oviba, suliba megy, új napi rutinokat kell kialakítani a családnak, jönnek a különfoglalkozások délután, meg kell szokni újra a városi dugót, a munka utáni rohanós bevásárlást, szalad a lakás és este 9-kor jutunk “magunkhoz”.

Ha csak a fentieket nézem, ez is óriási stresszforrás, nemhogy még teljesen új életmóddal is rátegyünk egy lapáttal. Az a tapasztalatom, hogy az ilyen nagy lendülettel induló fogadalmak kifújnak rövid időn belül, főleg ha más stresszforrások is kapcsolódnak az adott időszakban (mint a gyerekek tanévkezdése).
A test és a lélek sem tud ennyi felé koncentrálni egyszerre. Legyetek türelmesek magatokkal!
Induljon el a hónap, rázódjunk vissza a rutinba és majd szépen fokozatosan építsünk be egy-egy új tételt a fenti listáról.

fogadalmak

Fogadalmak

Nem kell azonnal az edzőterembe rohanni szeptember 1-én, sem nekiállni a kamra selejtezésnek, mikor azt sem látjuk mikor lesz időnk összerakni az új egészségesebb uzsonnákat.

Apró lépésekkel haladjunk és ha októberben lesz szusszanásnyi időnk, rátérhetünk újabb tételekre a listáról.

Ha szeretnétek támogatást milyen lépéseket érdemes tenni mindezekért, keressetek bizalommal! Végigvezetlek Titeket az életmódváltás fokozatos lépésein, és összegyűjtve átadom az általam hasznosnak vélt anyagokat írásban is, amiket őszi estéken olvasgatni lehet 🙂