Gyakori kérdések

1. Bejelentkezés

BEJELENTKEZÉS előtt feltétlenül szükséges az alapproblémák egyeztetése, ennek fényében választjuk ki, hogy melyik tanácsadó tud Téged a leghatékonyabban támogatni a folyamatban!

Ezért az időpontfoglalás előtt előtt küldd el a hello@anandazen.hu címre a főbb egészségügyi kihívásaidat néhány pontban (maximum 5-6 sor). Ennek részleteit megtalálod itt a linken: Bejelentkezés.

2. Milyen leletekre vagy vizsgálatokra van szükség a konzultáció előtt?

1 évnél nem régebbi laborvizsgálati eredmény megkönnyíti a lehetséges gyökérokok feltárását, de nem kötelező, hogy legyen. A tüneteid alapján is el tudunk indulni a folyamattal, majd a konzultáció során javaslatot teszünk szükséges vizsgálatokra.

Ha bizonytalan vagy, hogy elegendő vizsgálati eredményed van-e a problémád felderítésére, időpontfoglalás előtt emailben (hello@anandazen.hu) írd le pár sorban a kérdésedet és egyeztetünk a szükséges vizsgálatokról.

Ideális, ha a jelenlegi panaszaidhoz kapcsolódóan továbbá rendelkezésre áll: cukorterhelés, hasi/pajzsmirigy ultrahang, ételintolerancia vizsgálatok stb., korábbi orvosi javaslatok, étrendek; amennyiben már túl vagy ilyen vizsgálatokon. Ez sem létszükséglet, javaslatot teszünk szükséges vizsgálatokra a konzultáción.

3. Mit kell átgondolni az életmód konzultáció előtt? Pl. korábbi betegségek, jelenlegi betegségek, fontos történések az életút során (trauma, stb.)

Gondold át mi a célod a konzultációval, milyen egészségügyi kihívásokra keresel megoldást és ezek közül melyek kapcsán szeretnél támogatást kérni.

Írd össze magadnak néhány sorban időrendben a főbb állomásokat, amikor indult a betegséged, a kiváltó okok körüli életeseményeket (trauma, külföldi utazás, szülés, műtét), a főbb terápiákat, amiket alkalmaztál (gyógyszerek, étrendek, mentális síkon végzett terápiák).

 • Fáradtság, lassúság vagy krónikus fáradtság
 • Gyakori vagy krónikus stressz
 • Alvászavarok
 • Szédülés felálláskor
 • Remegés vagy szédülés
 • Gyakori fejfájás, migrén
 • Szorongás
 • Böfögés, puffadás
 • Székrekedés
 • Hasmenés / laza széklet
 • Gyomorfájdalom, görcsök vagy bélgörcsök
 • Gyomorégés vagy savas reflux
 • Agyi köd vagy koncentrálási nehézség
 • Allergiás panaszok, asztma
 • Bedugult orr, könnyező, viszkető szemek
 • Duzzadt szem, szemhéj
 • Szapora szívverés, mellkasi szorítás
 • Ízületi fájdalom, gyulladás
 • Torokfájás, nyirokcsomó duzzanat, torokköszörülés
 • Csalánkiütés, ekcéma, pikkelysömör

4. Mit tudunk első körben egy életmód konzultáció alkalmával tisztázni?

Az első konzultáción kérdésekkel, tesztekkel feltárjuk a lehetséges gyökérokokat életmód, étrend, betegségek, környezeti tényezők témakörében. A laborleletek és az elmondott tünetek alapján rávilágítunk az összefüggésekre, ok-okozati folyamatokra. Priorizáljuk a gyógyító protokollok lépéseit, átbeszéljük milyen területeken milyen változtatásokra van szükség. A konzultáció közben vázoljuk a főbb étkezési alapelveket és az életmód váltáshoz szükséges lépéseket.

5. Miben más ez a konzultáció, mint egy általános orvosi vizit?

A módszerünk integratív szemléletű, vagyis a jelenlegi tüneteidet, panaszaidat egy átfogó rendszerben vizsgáljuk a kialakulásuktól kezdve, összehangolva az életeseményeiddel, életmódoddal, környezeti tényezőiddel.

Felmerülhet javaslat alternatív terápiás eszközökre (kineziológia, családállítás, theta healing, biorezonancia, stb), holisztikusan nézzük és keressük a betegségek gyökérokait. Nem elegendő egy gyógyszerrel kezelni egy jelenlegi tünetet, mivel máshol, más formában is felüti majd a fejét, ha nem foglalkozunk a mentális síkkal.

6. Mit jelent a teljes körű funkcionális laborlelet értékelés?

Az általános orvoslástól némiképp eltérően a panaszok figyelembevételével a gyökérokok feltárása történik, szigorúbb labor referencia értékek használatával.
Pajzsmirigy mintázatok, mellékvese diszfunkciók, emésztési/felszívódási zavarok, paraziták feltérképezésének módszere.

A hagyományos „normál” értékeket felosztjuk további három kategóriára. Normál alatt a referencia tartományt értjük, amelyet nagyszámú egészséges embernél végzett mérés alapján állapítanak meg. A három új felosztott kategóriában középen a valódi, normál tartomány található, amit funkcionális optimumnak nevezünk. Ebben a tartományban a szervezet valódi egyensúlyban van, a sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek optimálisan tudnak működni. Minden, ami ezen kívül esik, még akkor is, ha az a hagyományosan értelmezett laboratóriumi normál tartományon belül is van, az funkcionális eltérést mutat az adott területen. Ha a funkcionálisan magas vagy alacsony tartományban vannak bizonyos labor paraméterek, akkor az arra világít rá, hogy bizonyos területek működése nincs egyensúlyi állapotban a szervezetedben.

7. Hogyan foglaljak időpontot?

Legegyszerűbben online a www.anadazen.hu weblapon a Bejelentkezés menüpont alatt teheted ezt meg.

8. Milyen eszközön, hogyan zajlik az online konzultáció?

A foglalást visszaigazoló emailben megadott módon Zoom (esetleg Skype) kamerás konzultáció keretében.

9. Milyen hosszú egy konzultáció? Hogyan fizetem a díját?

A konzultáció 75 perces foglalással történik, egy óra konzultációt tartalmaz, szükséges esetén +15 perces ráhagyással. Amennyiben szükséges a +15 perc, annak díja részarányosan kerül kiszámlázásra a konzultáció után. A számlához email címet és lakcímet kérünk a konzultáció végén, a számlát elektronikusan küldjük 1 napos utalási határidővel.

FONTOS: A konzultáció egy alkalomra szól és 1 darab konzultáció utáni kérdéseket tartalmazó rövid email megválaszolását tartalmazza. Minden további, a konzultáció után felmerülő kérdés egyéb konzultációs díjat von maga után.

10. Kontroll konzultációk

Az életmódváltás, új étkezési alapok és a kiegészítők használatát követően 8 héttel érdemes beiktatni egy kontroll konzultációt, hogy finomhangolhassuk a protokollokat, illetve igény/szükség esetén hozzátegyünk, elvegyünk belőle.

Ezen kívül bármilyen időtartamot követően van lehetőség kontroll konzultációt foglalni (tehát szükség esetén 8 héten belül is természetesen).

Fontos, hogy az első konzultációt követően, ha újabb laboreredmények, vizsgálati leletek állnak rendelkezésre, azokat csak új kontroll konzultáció keretében tudjuk áttekinteni, emailben, egyéb üzenet felületeken nem!

11. Árak

A tanácsadás díja: 30 000 Ft/óra

A konzultáció időarányosan számolva történik.

Email távkonzultáció ára: 6 000 Ft/levél

Emailes távkonzultáció feltétele egy korábbi konzultáción való részvétel.

A távkonzultáció során csak rövid kérdésekre van mód válaszolni, maximum 5 darabra (pl.: ételhelyettesítések, kiegészítőkkel kapcsolatos kérdések, beszerzési helyek), minden más esetben csak kontroll konzultáció során tudjuk átbeszélni a felmerülő kérdéseket. Laborok átnézésére, további étrendi módosításokra is csak kontroll időpontban van lehetőség.​