Termékenységi zavarok

Termékenységi zavarok

Mi történik valójában a terhesség előtt?

Egyre gyakoribb probléma és fontosnak érzem, hogy megvilágítsak mögöttes okokat a termékenységi zavarok tekintetében.

Ahhoz, hogy értsük milyen beavatkozások szükségesek életmód és étrendi oldalon, látnunk kell néhány oki tényezőt.

A megtermékenyítéshez szükséges tüsző már 150 nappal!!! azelőtt „elindul”, mielőtt megtörténik a valós megtermékenyítés. Ez 5 hónapot jelent, vagyis amikor még sok esetben csak „gondolat” egy gyermek a párkapcsolatban.

Ezért szoktam, szoktuk javasolni, hogy a várandósságra való felkészülésnek legalább fél-egy évvel azelőtt meg kellene kezdődnie, hogy valaki gyermeket szeretne.

A terméketlenségi zavarok mögött meghúzódó okok

Ahhoz, hogy sikeres és egészséges várandósság legyen, fel kell készíteni a szervezetet a megfelelő vitamin és ásványi anyag „töltéssel”, valamint ki kellene takarítani a felhalmozódott káros vegyületeket.

A mai modern táplálkozás és életvitel mellett a harmincas éveinkre tele vagyunk környezeti terhelésekkel, úgy mint növény- és permetezőszerek, kemikáliák, nehézfémterheltség, a városi környezetben rengeteg vegyület a levegőből, csapvízből. Ezek a „méreganyagok” elfoglalják a sejtekben a vitaminok és ásványi anyagok helyét, így maguk a sejtek nem képesek megfelelően ellátni a funkciójukat. Gondoljunk csak bele miért van ennyi inzulinrezisztens, pajzsmirigybetegségben érintett harminc éves korú a környezetünkben.

A mai társadalmi normák abba az irányba visznek minket, hogy előbb egzisztenciális biztonságot teremtünk, karriert építünk és mire a családalapításra kerülne sor, a párok nagy része bár bőven majdnem negyven éves.

Harminc éves korunk után viszont már elindulnak olyan folyamatok, amelyek lassítják a sejtmegújulást, tovább rontják a helyzetet a fent említett káros környezeti terhelések, nem csoda hát, ha egyre többen küzdenek termékenységi zavarokkal sajnos.

A menopauza időszaka is egyre korábbra tolódik, nem ritka már 45 éves korban ennek kezdete, viszont magának a petefészek működésének „kimerülése” sajnos már 40 éves korban elindul.

Így az sem véletlen, hogy napról napra nő a mesterséges megtermékenyítésben részt vevő párok száma, hiszen 40 éves kor után a hölgyeknél már változik a tüsző minősége, egyre csökken a lehetősége a természetes megtermékenyülésnek.

Néhány betegség fennállása kifejezetten hajlamosít korai petefészek kimerülésre, ilyen lehet például a cölikália (lisztérzékenység), a pajzsmirigy problémák és autoimmun betegségek.

Terméketlenség

Terméketlenség

Mit tegyünk a terméketlenség ellen?

Ahhoz, hogy sikeres várandósság és egészséges gyermekek születhessenek, időben szükséges elkezdeni a teljes szervezet felkészítését, mind a férfiak, mind a nők részéről.

Protokolljainkban komplexen kezeljük az ásványi és vitamintöltést, a káros környezeti terhelések kivezetését, valamint alkalmazunk úgynevezett rejuvenációs protokollt is, amely a petefészkek minél hosszabb ideig történő megfelelő működését segítenek szolgálni.

Férfiak esetén is lényeges az időbeni életmódváltás, a túlsúly, a hasi elhízás, a dohányzás rontják a tesztoszteron szintjét, amely az ivarsejtek termelődésének csökkenését eredményezik.

Ha többet szeretnél megtudni a témáról, mert Téged is érint, gyere el hozzám, tárjuk fel együtt az okokat, és készüljünk fel együtt a várandósságra!